donderdag 24 januari 2008

IPON 2008 trends


Op 23 januari 2008 even langs geweest bij de IPON: trendwatchen! Wat meteen opviel was de grote beurs met heel veel SMARTboards! En niet alleen de borden zelf maar ook lesmateriaal wat hiervoor is gemaakt. Daarbij valt op dat met name materiaal voor PO en VO wordt uitgegeven. ActivBoard en Teachvision hebben leuk materiaal ontwikkeld voor deze onderwijssoorten. Helaas ben ik geen specifiek MBO-lesmateriaal tegengekomen maar moet je dat is te verwachten, want dit congres richt zich vooral op PO en VO. Voor Educatie-docenten zit er zeker wat bij! Reageer als je leuke sites weet met BVE-materiaal!

De keynotespeaker Bob Hofman gaf veel voorbeelden van ICT-toepassingen in het onderwijs in Nederland en Suriname en Jemen. Ook het werken met met Smartboard wordt door hen onderzocht o.m. bij de thuisbasis van Smartboard in Calgary (CA). De les uit dat bezoek: een knoppencursus alleen niet voldoende is. Belangrijker is hoe je het Smartboard didactisch goed inzet.

4 opmerkingen:

Willem Karssenberg zei

Begon me al af te vragen wanneer jij nu ├ęcht zou beginnen hier te bloggen. Veel succes. Ik hoop dat je met lekker veel berichten komt:-)
Nee hoor, laat je niet gekmaken:
Kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit...

Moniek zei

Hallo Hanny en Raymond, (en de anderen, die ik niet ken),
Wat een goed idee, een groepsblog van jullie team! Ik ga jullie zeker volgen. Nog even en alle ambassadeurs zijn aan de blog.

Hannie van der Heijden zei

Willem en Moniek,
Omdat wij inderdaad voor kwaliteit gaan...en ons zelf kennen ;-))
is deze groepsweblog ontstaan.

Na veel mailtje van Rick gaan we hem nu eindelijk gebruiken. Nu kijken hoe onze collega's in het
ROC hem gaan vinden.....mochten jullie nog ideeen hebben: be my guest!

Annet zei

Veel succes Hannie! Hopelijk slaat het aan bij Aventus medewerkers. Ik heb de feed intussen toegevoegd aan mijn Netvibes site en zet hem ook in mijn blog in de kantlijn.